O NAMA

Podgorica Film Festival je neprofitna nevladina  organizacija iz Crne Gore, koja je osnovana sa ciljem doprinosa razvoju filmske kulture u svim njenim oblicima, afirmacije potreba razvoja filmske industrije u Crnoj Gori u pravcu stvaranja uslova za stalan razvoj crnogorske kulture.

Sara Radović
IMG_7911.JPG
NVO Podgorica FIlm Festival
Osnivač / Direktorica

RIJEC ORGANIZATORA

Podgorica film festival ove godine doživljava svoje peto izdanje, i uprkos ogranicenjima u organizaciji, izazvane pandemijom virusa COVID-19, prvi put će biti organizovan online putem – na Video On Demand platformi kreiranoj za potrebe programa Festivala.

Crnogorska publika ce imati priliku da pogleda recentne naslove domace, regionalne i evropske kinematografije, koji se ne mogu naci u okviru redovnog bioskopskog repertoara. Filmovi koji imaju bogat festivalski život, a dolaze sa najprestižnijih festivalskih adresa,  kao i do sada, crnogorskoj publici ce donijeti osjećaj pripadnosti i zajedništva uprkos globalnoj situaciji koja je dovela do smanjenja kulturnog sadržaja.

Kroz prateci program, posjetioci Festivala će imati priliku da učestvuju u tribinama otvorenog tipa sa svjetski priznatim autorima, koje će biti organizovane online putem.  

 Za pet godina koliko traje naša prica, stekli smo mnogobrojnu publiku koja nam je pružila povjerenje i koja iz godine u godinu obogacuje Festival i cini nas najposjećenijim filmskim događajem u glavnom gradu.

Sigurni smo da ćemo kroz novo izdanje Podgorica film festivala opravdati utisak koji smo do sada ostavili, i da ćemo decembarske dane ispuniti kvalitetnim kulturnim programom.