top of page

NOMINACIJE ZA EVROPSKU NAGRADU MLADE PUBLIKE 2023

U okviru Filmskog vikenda mlade publike film „Sve će se promijeniti“ prikazan je istovremeno u više od 30 bioskopa širom Evrope, a zatim su održani filmski razgovori i „pitanja i odgovori“ sa rediteljem filma, Martinom Persilom. Događaj je zaokružen tako što je Ahmad, član Omladinskog savjeta, najavio tri nominovana filma za Nagradu mlade publike, zvanične kategorije 36. izdanja Evropskih filmskih nagrada:

LJUBAV PREMA SVIJETU (L’AMOUR DU MONDE)

rediteljke Džene Has (Švajcarska) - fikcija

JEDAN U MILION

rediteljke Džoje Tom (Njemačka) - dokumentarac

BORKINJA

rediteljke Šarlot Regan (Ujedinjeno kraljevstvo) – fikcija

Svi zainteresovani učesnici se mogu prijaviti skeniranjem QR koda

Untitled 8.jpg

Pobjednika će na ceremoniji dodjele Evropskih filmskih nagrada 9. decembra 2023. godine u Berlinu proglasiti tri mlada člana žirija.

Tinejdžeri uzrasta od 12 do 19 godina sada imaju pristup katalogu evropskog filma, a mogu i o njima da razgovaraju, na ovoj novopokrenutoj platformi

Evropski filmski klub, kokreacija Evropske filmske akademije i mladih ljudi iz 25 zemalja, pokrenut je ovog vikenda širom Evrope, uz podršku Kreativne Evrope MEDIA.
 
Evropski filmski klub, koji se razvijao nekoliko godina, predstavlja društvenu platformu za gledanje i razgovaranje o evropskim filmovima. Nudi pažljivo uređen katalog evropskih filmova, koji je lako dostupan tinejdžerima uzrasta od 12 do 19 godina. Ova inicijativa se nadovezuje na uspjeh i iskustvo Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije (od 2012. godine), a mladim ljudima pruža pristup tokom cijele godine, kako bi nastavili svoje putovanje u svijet evropskog filma. Nakon rada na prototipu, projekat je sada spreman da se pokrene širom Evrope.
 
„Želimo da mladim ljudima pružimo slobodu da istraže bogatstvo evropskog filma i kulture. Mlada publika je veoma važna Evropskoj filmskoj akademiji i jako je inspirativno kad vidimo koliko mladih Evropljana ima jak apetit da uči o filmovima iz Evrope.“ Matijas Vauter Knol, direktor Evropske filmske akademije

Više o Evropskom filmskom klubu.

bottom of page