Prvo izdanje Podgorica Film Festivala

Podgorica Film Festival je u septembru 2016. godine imao svoje prvo izdanje. U dva programska segmenta, dnevnom i večernjem, publika je imala priliku da prisustvuje projekcijama četrdeset recentnih naslova regionalne i svjetske produkcije, od kojih se većina ne može naći na redovnom bioskopskom repertoaru. Program Festivala je počeo filmom „Igla ispod praga“, reditelja Ivana Marinovića, koji  je premijerno prikazan podgoričkoj publici.
Na otvaranju Festivala, Crnogorska kinoteka je po prvi put dodijelila dvije nagrade; prvu za izuzetan doprinos očuvanju i promovisanju crnogorske i svjetske filmske baštine, koja nosi ime „Ratko Đurović“, a pripala je reditelju Gojku Kastratoviću, dok je druga, „Kino oko“,  dodijeljena za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti glumici i rediteljki Mirjana Karanović.
Nakon projekcije, na terasi KIC-a, nastupila je hrvatska pjevačica Sara Renar, nagrađivana zagrebačka kantautorka. Ulaz na sve projekcije bio je besplatan.
Trailer

© NGO Podgorica Film Festival. All rights reserved. No part of this site may be reproduced without our written permission.

  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook