top of page

Filmski vikend mlade publike u znak proslave lansiranja novog Evropskog filmskog kluba

Vizual 2 YAA 2023 no.3-01.png

Evropska filmska akademija lansira Evropski filmski klub uz podršku Kreativne Evrope MEDIA.


Evropski filmski klub je digitalna platforma koja pažljivo uređeni katalog evropskog filma čini lako dostupnim tinejdžerima uzrasta od 12 do 19 godina. Nadovezuje se na uspjeh i iskustvo Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije (od 2012. godine), a mladoj publici će da omogući cjelogodišnji pristup, kako bi mogli da nastave svoje putovanje u evropsku kinematografiju. 

 

U okviru Filmskog vikenda mlade publike, 5. novembra film „Sve će se promeniti“ biće prikazan u više od 35 bioskopa širom Evrope istovremeno, a filmski razgovori će se održati u svim bioskopima, kao i sekcija „pitanja i odgovori“, u kojoj će mladi ljudi postavljati pitanja kreativcima filma, režiseru Martinu Persjelu i glavnom glumcu Polu Rejmondu.


Učesnici iz Crne Gore će i ove godine biti dio najveće mlade filmske publike u Evropi, i imaće priliku da učestvuju u svim segmentima Filmskog vikenda. Projekcija će biti organizovana simultano u svim gradovima Evrope 5. novembra, uživo i online putem (Online Watch Party u okviru Filmskog kluba).

 

Napominjemo da je učešće u programu uživo ograničeno te vas ohrabrujemo da se što ranije ispunite prijavu u nastavku. Ukoliko želite da program pratite online putem, i učlanite se u Filmski klub čije članstvo će trajati cijele godine, molimo vas da to naglasite u prijavi.

Rok za prijavu je 2. novembar.

bottom of page